Κλείσε Τώρα Ραντεβού
Τερμίτες Υγρού Ξύλου
Λατινικό Όνομα:reticulitermes balkanensis

Πώς να απαλλαγείτε από τους Τερμίτες Υγρού Ξύλου - Dampwood ;

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε Τερμίτες Υγρού Ξύλου στον χώρο σας είμαστε στην διάθεση σας για να σας λύσουμε άμεσα το πρόβλημα σας με υψηλής ποιότητας φαρμάκων από εξειδικευμένους επιστήμονες – εντομολόγους που σας παρέχουν 100% αποτελεσματικότητα.
 
Τα ξυλοφάγα έντομα είναι τα έντομα που τρέφονται από το ξύλο.
Έχουμε είδη που προσβάλλουν το ξύλο των δένδρων σε εξωτερικούς χώρους (δάση, αγρούς). Είδη που προσβάλλουν το ξύλο των κατοικημένων χώρων.
 
Υπάρχουν δυο κατηγορίες ξύλου: το μαλακό και το σκληρό
Μαλακό ξύλο: κωνοφόρα (έλατο) και σκληρό ξύλο: πλατύφυλλα δένδρα (ευκάλυπτος).
 
Παράγοντες που επηρεάζουν την προσβολή είναι η υγρασία του ξύλου και η χημική κατάσταση (περιεκτικότητα σε κυτταρίνη, λιγνίνη).
 
Τροφάλλαξης T.T.R (Trap-Treat-Release)
Είναι η πιο επιτυχημένη μέθοδος καταπολέμησης των τερμιτών μέσω της οποίας οι τερμίτες που ανήκουν στην τάξη των εργατριών τρώνε το ξύλο και στην συνέχεια το πέπτουν με αποτέλεσμα το φαρμακευτικό σκεύασμα που είναι εμποτισμένο το προσβεβλημένο ξύλο να μεταφέρεται σε όλη την κοινωνία των τερμιτών και να καταστρέφεται.

Καταπολέμηση Τερμιτών Ξύλου

Το μήκος του σώματος των υπόγειων τερμιτών είναι 5 μέχρι 7 χιλ. με χρώμα καστανό και πτέρυγες καστανόγκριζες.
Οι κάστες των τερμιτών είναι οι εργάτες, οι οπλίτες, ο βασιλιάς και η βασίλισσα.
Οι εργάτες δεν έχουν πτέρυγες και είναι τυφλοί. Φροντίζουν για τα πάντα μέσα στην αποικία.
Οι οπλίτες είναι τυφλοί και άπτεροι και έχουν καθαρά αμυντικό και επιθετικό ρόλο.
Τα αναπαραγωγικά έχουν μεγαλύτερο μέγεθος και εκτελούν σμηνουργίες για αναπαραγωγή το καλοκαίρι ή την άνοιξη.
Ο βασιλιάς κάνει συνεχείς συζεύξεις με την βασίλισσα.
Η βασίλισσα είναι το μόνο άτομο που ωοτοκεί και ζει μέχρι 12 χρόνια. Οι φωλιές και οι στοές είναι μέσα σε ξύλο, χωρίς επικοινωνία με το έδαφος.
Προσβάλουν όλα τα είδη ξύλου σε κατασκευές και κατοικίες αλλά και σε βιβλία, χαρτικά, χαρτόνια και κάθε κυτταρινούχο υλικό.

Διαφορά από μυρμήγκια
Η κύρια διαφορά των τερμιτών από τα μυρμήγκια έγκειται στο ότι το σώμα τους είναι μονοκόμματο με μια μικρή σύσφιγξη μεταξύ του θώρακα και της κοιλιάς, χωρίς το λεπτό μίσχο που έχουν τα μυρμήγκια που ενώνει το θώρακα με την κοιλιά τους.
Επίσης οι πτέρυγες στους τερμίτες είναι ισομήκεις ενώ στα μυρμήγκια οι πρόσθιες πτέρυγες είναι μεγαλύτερες από τις οπίσθιες.

Η ομάδα της Insect Trojan έρχεται στον χώρο σας για να καταπολεμήσει τους Τερμίτες

Επικοινωνία

 
Οι τερμίτες, ονομαζονται cobra κοινό όνομα για τα έντομα με επιστημονικό όνομα Ισόπτερα (Isoptera), είναι πτερυγωτά έντομα αλλά οι ειδικοί δεν συμφωνούν στην ακριβή κατάταξη. Τα ισόπτερα περιλαμβάνουν περί τα 2.300 είδη. Συχνά συγχέονται με τα μυρμήγκια, καθώς είναι και εκείνα κοινωνικά έντομα. Ονομάζονται και «Λευκά Μυρμήγκια». Η τροφή τους είναι κυρίως ξύλο. Η κοινωνία τους περιλαμβάνει τις τάξεις των εργατών, των στρατιωτών και των αναπαραγωγών. Ζουν σε θερμές περιοχές (σαβάνες), όπως στην Αφρική, την Νότια Αμερική και τη Νότια Ευρώπη.
 
Διαφορά από μυρμήγκια
Η κύρια διαφορά των τερμιτών από τα μυρμήγκια έγκειται στο ότι το σώμα τους είναι μονοκόμματο με μια μικρή σύσφιγξη μεταξύ του θώρακα και της κοιλιάς, χωρίς το λεπτό μίσχο που έχουν τα μυρμήγκια που ενώνει το θώρακα με την κοιλιά τους.
 
Μορφολογικά χαρακτηριστικά των ενηλίκων
Οι τερμίτες είναι πολυμορφικοί. Στείροι εργάτες (Θηλυκά και αρσενικά), στείροι στρατιώτες (Θηλυκά και αρσενικά) και αναπαραγωγικά άτομα έχουν όμως πολλά κοινά. Το σώμα είναι μαλακό, λευκό, μόνο το κεφάλι κατά μέρος ή ολόκληρο έχει το χρώμα του κεχριμπαριού.
 
Στο κεφάλι εκφύονται δυο νηματοειδείς κεραίες. Οι σύνθετοι οφθαλμοί μπορεί να είναι πολύ απλοί και οφθαλμίδια μπορεί να λείπουν. Τα στοματικά μόρια είναι μασητικού τύπου. Στις στείρες κάστες είναι πιο επιβλητικά.
 
Τα πόδια έχουν μακρά ισχία και οι ταρσοί σχεδόν σε όλες τις οικογένειες είναι τετραμερείς.
 
Η κοιλιά αποτελείται από δέκα δακτυλίους και με λίγες εξαιρέσεις καταλήγει σε ένα ζεύγος κερκιδίων (ή κέρκων, cerci). Οι κέρκοι έχουν μόνο λίγα άρθρα. Κατά κανόνα εξωτερικά γεννητικά όργανα απουσιάζουν.
 
Αναπαραγωγικά
Στα περισσότερα είδη υπάρχει μόνο μια βασίλισσα και ένας βασιλιάς ανά κοινωνία. Στα πρωτόγονα είδη μπορεί να έχει και περισσότερα ζεύγη βασιλιάδων. Στα είδη των αρχέγονων οικογενειών συναντούμε και άλλα αναπαραγωγικά άτομα τα οποία σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να αντικαταστήσουν τους βασιλιάδες. Στα αγγλικά αποκαλούνται neotenics ή secondary, supplementary και replacement reproductives (δευτερεύοντες, συμπληρωματικού ή αναπληρωματικού αναπαραγωγείς). Η ανάπτυξή τους καθυστερεί, και υπάρχουν περιπτώσεις που οι εργάτες για αυτό το σκοπό τρωγαλίζουν στις άκρες των πτερύγων των neotenics. Οι οφθαλμοί τους και πολλές φορές οι πτέρυγές τους είναι ατροφικοί.
 
Τα ώριμα αναπαραγωγικά άτομα έχουν τέσσερις μεμβρανώδεις πτέρυγες. Αυτές παρουσιάζουν στη βάση από μια λεπτή σχισμή, κατά την οποία οι πτέρυγες σπάζουν, όταν απορρίπτονται. Το όνομά τους πήραν τα Ισόπτερα από το γεγονός, πως οι μπροστινές πτέρυγες μοιάζουν πολύ με τις οπίσθιες. Έχουν πλούσια νεύρωση με πολλές εγκάρσιες φλέβες. Ο εξωσκελετός τους είναι πιο σκληρός από τις άλλες κάστες. Η βασίλισσα σε πολλά είδη με τα χρόνια μπορεί να αποκτήσει μια τεράστια κοιλιά σε σύγκριση με τα άλλα είδη τερμιτών.
 
Στρατιώτες
Οι στρατιώτες αναγνωρίζονται εύκολα από τη μορφή του κεφαλιού. Το κεφάλι είναι σκληρό και μπορεί να ξεπερνάει το μισό του μήκους ολόκληρου του σώματος. Στα πρωτόγονα είδη οι άνω σιαγόνες είναι πολύ μεγάλες και προορίζονται για δάγκωμα. Για αυτό το σκοπό μπορεί και να μην είναι συμμετρικές και να κλείνουν πολύ γρήγορα. Σε άλλα είδη μπορεί να είναι μακριές και λεπτές και να λειτουργούν ως τσιμπίδα. Σε άλλα είδη οι εχθροί δεν αποκρούονται με δάγκωμα, αλλά με τις εκκρίσεις ενός μεγάλου αδένα στο κεφάλι, οι οποίες είναι απωθητικές ή δηλητηριώδεις ή κολλώδεις. Η κόλλα σε μερικά είδη μπορεί να εκκρίνεται υπό πίεση και να «φτύνεται» στον εχθρό. Σε άλλα είδη το κεφάλι έχει τη μορφή και τη λειτουργία στουπώματος.
 
Εργάτες
Οι εργάτες σε πολλά είδη είναι πολυμορφικοί. Τα κεφάλια μοιάζουν με τα κεφάλια των αναπαραγωγικών, οι οφθαλμοί όμως είναι πιο μικροί ή λείπουν (Εικ. 1). Στο είδος Coptotermes formosanus οι κάτω σιαγόνες είναι ειδικευμένες για τη μεταφορά χώματος.
 
Τροφή
Μόνο οι εργάτες μπορούν να τρέφονται από μόνοι τους. Οι άλλες κάστες και οι νύμφες πρέπει να παίρνουν τροφή, κατά κανόνα από τους εργάτες. Η τροφή αυτή περιέχει σίελο και πεπτικές ουσίες. Παραδίδεται από στόμα σε στόμα ή από έδρα σε στόμα.
 
Κατά κανόνα οι εργάτες τρέφονται από ξύλο, αλλά συναντούμε και ειδίκευση σε άλλα τρόφιμα φυτικής προέλευσης, ξηρά αγρωστώδη, μύκητες, φύλλα, χώμα με φυτικά κατάλοιπα, κόπρο από φυτοφάγα. Για αυτό το λόγο χρειάζονται συμβιούντες, οι οποίοι διασπούν την κυτταρίνη. Αυτοί οι ζωικοί οργανισμοί ποικίλλουν πολύ και είναι σχεδόν χαρακτηριστικοί για τις διάφορες οικογένειες. Στα πρωτόγονα είδη είναι πρωτόζωα, σε άλλα μύκητες και βακτήρια.
 
Ζημιές
Ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι, πως τα αποθέματα λιθάνθρακα θα ήταν πολύ μικρότερα, εάν στην λιθανθρακοφόρο περίοδο υπήρχαν τερμίτες. Σήμερα τα ισόπτερα ακόμα καταστρέφουν βιβλία, τους στύλους των εταιριών ηλεκτρισμού και τηλεφωνίας, τις τραβέρσες των σιδηροδρομικών γραμμών και τα θεμέλια οικοδομών, αρκεί να είναι από ξύλο.
 
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στους τερμίτες είναι πως ζουν κρυφά και κατά κανόνα γίνονται αντιληπτές μόνο όταν είναι πολύ αργά. Ο τρόπος καταπολέμησης εξαρτάται από το τρόπο ζωής του είδους. Σχετικά εύκολα καταπολεμούνται οι τερμίτες υγρού ξύλου. Πρέπει να εξουδετερώνονται οι πηγές υγρασίας και να αντικατασταθούν τα προσβεβλημένα ξύλα. Για τους τερμίτες ξηρού ξύλου χρειάζεται καπνιστικό εντομοκτόνο, εάν τα προσβεβλημένα ξύλα δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Πολύ δύσκολο είναι η καταπολέμηση υπογείων τερμιτών. Πρέπει να καθορίζεται η περιοχή προσβολής με δολώματα και συνιστάται η εφαρμογή εντομοκτόνων με ελάχιστες δυνατές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Δυστυχώς οι περιοχές όπου καταστράφηκαν οι τερμίτες εύκολα προσβάλλονται ξανά.
 
Αναπαραγωγή
Τα νέα αναπαραγωγικά έντομα εγκαταλείπουν τις αποικίες συγχρόνως σχηματίζοντας σμήνη. Εκτελούν πτήσεις που επιτρέπουν την επαφή ατόμων από διάφορες αποικίες, τη γεωγραφική επέκταση του είδους και την ίδρυση καινούργιων αποικοίων με καινούργιο γεννητικό υλικό. Για το είδος Coptotermes formosanus αναφέρεται η κάλυψη απόστασης περίπου 900 μέτρων σε τέτοια πτήση.
Κατά τις πτήσεις αυτές σε πολλά είδη τα θηλυκά προσελκύουν τα αρσενικά οσφρητικά. Μετά την πτήση τα έντομα απορρίπτουν τις πτέρυγες και αρχίζουν να ψάχνουν ταίρι. Ακολουθεί μια περίοδο λίγων λεπτών, κατά την οποία το θηλυκό φεύγει σε χαοτική πορεία ζικζάκ και το αρσενικό ακολουθεί με το κεφάλι άμεσα στη οπίσθια άκρη της κοιλιάς του θηλυκού. Μόνο εάν κατά το τρέξιμο αυτό τα δυο ταιριάζουν στην ταχύτητα και επιδεξιότητα, το ζεύγος ψάχνει κατάλληλο καταφύγιο για την κατασκευή τοίχων του κύτταρου, που θα γίνει το ζευγάρωμα και το οποίο θα είναι το κέντρο της καινούργιας αποικίας. Σχεδόν όλα τα είδη παρουσιάζουν μονογαμία.
 
Η ωοτοκία αρχίζει μετά από μέρες, αλλά στην αρχή το ποσό αυγών παραμένει μικρό. Μόνο όταν η πρώτη γενιά μπορεί να τρέφεται μόνη της και να φροντίζει τη βασίλισσα, εκείνη αυξάνει το ποσό αυγών. Σε πολλά είδη η βασίλισσα μεταμορφώνεται, ο αριθμός και το μέγεθος των ωοθηκών αυξάνονται και η βασίλισσα μπορεί να αποθέτει καθημερινά μέχρι 3.000 αυγά. Στην αρχή οι προνύμφες μεταμορφώνονται αποκλειστικά σε εργάτες, μετά και σε στρατιώτες και στις εξελιγμένες μόνο μετά από μερικά χρόνια και σε αναπαραγωγικά.

Τερμίτες
Κλείσε Ραντεβού Τώρα!

Απαλλαγείτε από τα έντομα. Καταπολέμηση με ένα κλικ είμαστε δίπλα σας για Υπηρεσίες καταπολέμησης Τερμιτών!!!

Ραντεβού

Κάθε πότε πρέπει να κάνω Απεντόμωση ;
Η ιδανική περίοδος της απεντόμωσης είναι στην αρχή της άνοιξης (Απρίλιος) και αρχές φθινοπώρου (Σεπτέμβριος) δηλαδή δύο φορές το χρόνο.
Είναι επικίνδυνη η Απεντόμωση ;
Η εταιρεία Insect Trojan με σεβασμό προς το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τα κατοικίδια χρησιμοποιεί για Απεντομώσεις, Απολυμάνσεις, Μυοκτονίες Ασφαλή Υψηλής ποιότητας φαρμακευτικά σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών της.
Έχω μωρό είναι ασφαλή η Απεντόμωση ;
Η διαδικασία της απεντόμωσης είναι ασφαλή για εσάς και τα μωρά σας γιατί τα φάρμακα που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας είναι υψηλής ποιότητας – ασφαλή, άοσμα και δεν λεκιάζουν. Όλες οι εφαρμογές πραγματοποιούνται από Γεωπόνο – Εντομολόγο.
Μετά από πόσες μέρες μπορώ να καθαρίσω ;
Ο καθαρισμός (σφουγγάρισμα) του πατώματος μετά την εφαρμογή της απεντόμωσης πρέπει να γίνεται μετά από 2-3 μέρες.
Γιατί έχει αυξηθεί ο πληθυσμός των Εντόμων ;
Τα τελευταία χρονιά παρατηρείται αλλαγή κλίματος – αλλοίωση του πλανήτη μας με αποτέλεσμα αυτό να έχει αντίκτυπο σοβαρό στον πληθυσμό των εντόμων καθώς οι συνθήκες ευνοούν στην αναπαραγωγή τους και στην διαβίωση τους.