Κλείσε Τώρα Ραντεβού

Δούρειος ίππος εναντίον κουνούπι τίγρης

Δούρειος ίππος εναντίον κουνούπι τίγρης

Στόχος μας είναι να περιορίσουμε τον πληθυσμό του τίγρη με τον πλέον ασφαλή τρόπο τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο», εξηγεί γεωπόνος-εντομολόγος, ερευνητής στο Μπενάκειο, τον καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα για την καταγραφή του κουνουπιού-εισβολέα. «Ο τίγρης δραστηριοποιείται την ημέρα και ευθύνεται για τη διάδοση σοβαρών ασθενειών, όπως Τσικουνγκούνια, Ζίκα και δάγκειος πυρετός»

Διαβάστε περισσότερα

Έντομα – εισβολείς απειλούν τη βιοποικιλότητα – Στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 496 “εισβολικά” είδη

Έντομα – εισβολείς απειλούν τη βιοποικιλότητα – Στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 496 “εισβολικά” είδη

Το 2004, με τις αθρόες εισαγωγές φοινίκων λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, εμφανίστηκε στη χώρα μας, το κόκκινο σκαθάρι.

Ο “εισβολέας” κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να εξολοθρεύσει πολλά είδη φοινίκων σε κάθε γωνιά της χώρας, φέρνοντας για πρώτη φορά στη δημόσια σφαίρα το πρόβλημα των ξενικών ειδών εντόμων.

Δεν είναι όμως το μόνο. Οι εντομολόγοι έχουν καταγράψει περί τα 500 διαφορετικά είδη “εισβολέων”, κάποια από τα οποία είναι εξίσου επιβλαβή.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη γνώση, μια ομάδα επιστημόνων δημιούργησε την ιστοσελίδα Alientoma, στην οποία οποιοσδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην καταγραφή τους.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί ποντίκια και κατσαρίδες βγήκαν στους δρόμους της Aθήνας;

Γιατί ποντίκια και κατσαρίδες βγήκαν στους δρόμους της Aθήνας;

Τρωκτικά και κατσαρίδες στην Αθήνα: Πόσο επηρέασε η πανδημία και η κλιματική αλλαγή τον πληθυσμό τους στις αστικές περιοχές. Συμβουλές από τους ειδικούς.
Η καταπολέμηση των τρωκτικών σε δημόσιους χώρους είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση γιατί εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Τώρα τι θα κάνουμε;

Διαβάστε περισσότερα

Νέος κορωνοϊός – Covid-19 – Οδηγίες

Νέος κορωνοϊός – Covid-19 – Οδηγίες

Στην πόλη Wuhan,επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού (2019-nCoV). Οι κοροναϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊούς.

Διαβάστε περισσότερα

Τα έντομα οδεύουν προς εξαφάνιση και ο πλανήτης κινδυνεύει

Τα έντομα οδεύουν προς εξαφάνιση και ο πλανήτης κινδυνεύει

Για σχεδόν 30 χρόνια, μια ομάδα γερμανών εντομολόγων συνέλεξε και μέτρησε έντομα από φυσικά καταφύγια και δρυμούς της χώρας.

Και τα ευρήματα τους είναι σίγουρα πως θα αναγκάσουν πολλούς, όχι μόνο στην Γερμανία, να πάρουν μετρά υπέρ της προστασίας της κατηγορίας με τη μεγαλύτερη γκάμα από όλα τα ζώα.

Η Εντομολογική Εταιρεία Κρέφελντ, που εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, με επικεφαλής τον δόκτορα Μάρτιν Σοργκ, ξεκίνησε το 1989 να εντοπίζει, να μετρά και να καταγράφει τον αριθμό των εντόμων που βρίσκονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γερμανικής υπαίθρου.

Διαβάστε περισσότερα

Η κρίση θέριεψε τις κατσαρίδες στην Ελλάδα

Η κρίση θέριεψε τις κατσαρίδες στην Ελλάδα

Άκρως ευνοϊκές συνθήκες προκειμένου να ευδοκιμήσουν και να «καταλάβουν» τις πόλεις παρασιτικά έντομα, όπως οι κατσαρίδες, διαμόρφωσε η οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Όπως εξηγεί στο iefimerida o πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Απεντομώσεων & Μυοκτονιών Ελλάδος (ΣΕΑΜΕ) Βλάσης Μπισμπίκης, από τη διετία 2012 – 2013 και έπειτα καταγράφηκε μια δραματική μείωση, της τάξης του 50%, στους αριθμούς των απεντομώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπισμπίκη, οι πληθυσμοί των κατσαρίδων, ωστόσο, εξαρτώνται από δυο ακόμη παράγοντες, πέρα από τις απεντομώσεις: Τις καιρικές συνθήκες, και συγκεκριμένα τη δριμύτητα του χειμώνα, καθώς και τη συχνότητα αποκομιδής των απορριμμάτων που, επίσης τα χρόνια της κρίσης, μειώθηκε.

Διαβάστε περισσότερα

Απεντόμωση

Απεντόμωση

Με τον όρο Απεντόμωση εννοούμε την μέθοδο που επιτυγχάνονται για τον έλεγχο – καταπολέμηση των Εντόμων (παρασίτων) της Δημόσιας Υγείας. Μια μέθοδος της απεντόμωσης είναι ο ελεγχόμενος υπολειμματικός ψεκασμός που πραγματοποιείται για την αντιμετώπιση βαδιστικών ή ιπτάμενων εντόμων και συνίσταται στην ομοιόμορφη διαβροχή των επιφανειών με κατάλληλο υψηλής ποιότητας βιοκτόνο σκεύασμα.

Διαβάστε περισσότερα

Απολύμανση

Απολύμανση

Η Απολύμανση είναι μέθοδος καταπολέμησης και καθαρισμoύ ενός χώρου, επιφάνειας ώστε να εξαλειφθούν οι νοσογόνοι μικροοργανισμοί, ιοί, μικρόβια και βακτήρια.
Η μέθοδος της απολύμανσης έχει διαφορά με την μέθοδο και όρο της απεντόμωσης όπου καταπολεμούνται τα βαδιστικά και ιπτάμενα έντομα.

Διαβάστε περισσότερα

Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις

Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις

Η εταιρεία Insect Trojan δημιουργήθηκε από δυο νέους ανθρώπους που σκοπός τους είναι να βελτιωθεί ο τομέας των απεντομώσεων μέσα από την αγάπη για την επιστήμη τους, την συνεχή ενημέρωση σε καινούργια επιστημονικά θέματα, την εργατικότητα τους και τον σεβασμό προς τους πελάτες τους.
Η υλοποίηση και στήριξη της ιδέας αυτής πραγματοποιήθηκε από την ΜΚΟ The People’s Trust η οποία πίστεψε και στήριξε το όραμα μας και την ιδέα μας.
Η Αλεξάνδρα Τουλούμη είναι η Υπεύθυνη Γεωπόνος Γ.Π.Α. M.Sc – Εντομολόγος Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει Απεντομώσεις – Απολυμάνσεις για όλα τα έντομα δημόσιας υγείας δηλαδή κατσαρίδες, κοριοί, ψύλλοι, μυρμήγκια, τερμίτες, κουνούπια, ακάρεα και τρωκτικά (ποντίκια – αρουραίοι) πάντα με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και προσδίδοντας τον απαραίτητο σεβασμό στον πελάτη και στον χώρο του!
Ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα η επιστήμη και η αποτελεσματικότητα!
Επιλέξτε μας για να σας προσφέρουμε ποιοτική και αποτελεσματική Απεντόμωση – Απολύμανση και Μυοκτονία.

Διαβάστε περισσότερα

10 πράγματα που δεν γνώριζες για την απεντόμωση σπιτιού

10 πράγματα που δεν γνώριζες για την απεντόμωση σπιτιού

Ήταν ένα από εκείνα τα ειδυλλιακά ανοιξιάτικα πρωινά που σκεφτόμουν πόσο ωραία είναι να βλέπω τη φύση να ξαναγεννιέται, τα λουλούδια να ανθίζουν, τα πουλιά να κελαηδούν και για κάποια ώρα, οφείλω να παραδεχτώ, πως πίστεψα ότι ίσως τελικά είμαι και εγώ ένα παιδί της φύσης … όταν ΜΠΑΜ!
Η ονειροπόλησή μου διακόπηκε απότομα από τις έντρομες και γεμάτες φρίκη φωνές μου, όταν συνειδητοποίησα πως το ντουλάπι με τα τρόφιμα είχε γεμίσει -εν μία νυκτί- εκατοντάδες μυρμήγκια. Και ενώ εκείνα έμοιαζαν να έχουν βρει τον κήπο της Εδέμ στο σπίτι μου, εγώ παράλληλα αισθανόμουν σαν τον Αδάμ όταν εκδιώχθηκε από τον παράδεισο.

Έπειτα από αμέτρητες ώρες μάταιης προσπάθειας να τα αφανίσω, μιας και για κάθε ένα που εξόντωνα εμφανίζονταν άλλα δέκα, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Η φύση είναι υπέροχη υπό την προϋπόθεση ότι δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι το σπίτι (και το φαγητό σου) με τα μικρά, αηδιαστικά και γεμάτα μικρόβια πλασματάκια της. Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα αποφάσισα ότι η μόνη λύση είναι η απεντόμωση, ώστε να απαλλαγώ μια και καλή από τα μυρμήγκια αλλά και από οποιονδήποτε άλλο επίδοξο εισβολέα.

Διαβάστε περισσότερα